zaterdag 2 mei 2009

Ierse godfather op vrije voeten

ANTWERPEN-De Ierse topcrimineel Christopher "Christy" Kinahan, heeft donderdag de Begijnenstraatgevangenis van Antwerpen verlaten. Kinahan zat bijna een jaar in voorhechtenis op verdenking van witwaspraktijken. Het Antwerpse gerecht heeft Kinahan, die door de Ierse pers wordt omschreven als "de verbannen godfather van de Ierse maffia", wel een aantal voorwaarden opgelegd. Hij moest een borg betalen en mag België voorlopig niet verlaten.

Christopher Kinahan(51) kwam eind vorig jaar in het nieuws naar aanleiding van de affaire rond voetbalclub Forcom. De twee politiespeurders Marc H. en Kurt A., die de sponsors aantrokken voor de zaalvoetbalclub, hadden de rijke Ier bij de club geïntroduceerd als mogelijke geldschieter. Tijdens het onderzoek doken foto's op van een sponsordiner bij zaalvoetbalclub Forcom. Pikant detail: op de foto's zat Kinahan niet alleen aan tafel met Marc H. en Kurt A., maar ook met één van de vier directeurs van de Antwerpse politie.

Kinahan streek vorige jaar neer in het historische hart van Antwerpen. Samen met zijn Nederlandse vennoot Cor Fuchs richtte hij de bvba Kaasrui 11 op, waar hij zijn kansen wilde wagen op de Antwerpse vastgoedmarkt. Kinahan pompte meer dan een miljoen euro duister geld over van zijn Cypriotische rekeningen naar Antwerpen en kocht het leegstaande pand op de Grote Markt waar het voormalige Lunapark Fantasy was gevestigd. Kinahan wilde het pand omvormen tot een handelspand met luxeappartementen. De "Wolven" van de afdeling Ecofin, de witwasbrigade van de federale politie, staken echter een stokje voor die plannen en lieten bewarend beslag leggen op het gebouw.

Ook zoon Daniel Kinahan is een beruchte figuur in de Ierse onderwereld. Kinahan Jr. zou de spil zijn in een omvangrijk omkoopschandaal in het paardenracen.

2 opmerkingen:

  1. Sneu zeg....en wat is die man dik en lelijk zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze mens is een wrede misdadiger met vele vorige overtuigingen. Niets dan een scumbagDrugdealer

    BeantwoordenVerwijderen