woensdag 6 mei 2009

Witwasproces tegen supertrafikant Paul Meyer van start


ANTWERPEN-Supertrafikant en Nederbelg Paulus Meyer en zijn organisatie verschijnen donderdag voor de rechtbank in Antwerpen in een omvangrijke witwaszaak. De bende investeerde niet alleen tientallen miljoenen euro crimineel geld in een vakantieparadijs op het Thaise eiland Koh Samui, maar pompte ook duister geld in een fitnessclub en beautysalon in de hippe wijk Eilandje in Antwerpen.
(foto,van links naar rechts: Kelly Cautereels, Koen Van Staay, Paul Meyer en Ronald Koornwinder)
"De bende van 700 miljoen", zo wordt criminele onderneming rond Nederbelg Paulus Meyer in de Belgische pers genoemd. De bijnaam verwijst naar het fabelachtige bedrag dat het clubje criminelen de voorbije tien jaar zou hebben verdiend. Meyer is dan ook een criminele allrounder: zijn naam duikt op onderzoeken naar btw-carroussels, sigarettensmokkel en cocaïnesmokkel. Meyers omringde zich ook met ervaren jongens, zoals kickboxfanaat Koen Van Staay(30). Van Staay was een van de hoofdrolspelers in een trafiek van miljoen xtc-pillen naar Australië. Het kostte van Staay een celstraf van 13 jaar.
Maar de grote klapper maakten Meyer en co. in 2006 en 2007. In februari 2007 onderschept de federale politie in de haven van Antwerpen een hasjtransport waar wijlen Klaas Bruinsma koude rillingen van zou hebben gekregen. 45 ton hasj en 200 kg heroïne. Het Antwerpse gerecht sprak van een zware klap die was toegebracht aan de georganiseerde misdaad. De ontnuchtering kwam al snel toen bleek dat de kopstukken al vrolijk vakantie aan het vieren waren in Thailand. De namen: Paul Meyer, Koen Van Staay, Ronald Koornwinder, Pedro Noves Garcia en Gabriel Lothar hadden hun vlucht naar Thailand maandenlang voorbereid. Om de rechercheurs te vernederen, stuurden ze een vrolijke strandfoto van zichzelf naar de politie: Groeten uit Thailand.
Dat de groepering-Meyer 45 ton hasj had verloren, leek hen totaal niet uit het lood te slaan, integendeel. Een bedrijfsrisico, zo achterhaalde de recherche. Meyer en co. bleken meerder geslaagde megatransporten op hun actief te hebben. De federale politie schat dat de groepering 200 tot 250 ton hasj van Marokko naar Nederland heeft gesmokkeld. Elk kopstuk verdiende ongeveer 175 euro per kilo. De rechercheurs berekenden dat de groep met de hasj, de cocaïne, de heroïne en de sigarettensmokkel ongeveer 700 miljoen euro moet hebben verdiend. Een overschatting wellicht, maar het staat vast dat Meyer en co. jarenlang geld als water hebben verdiend.
De uitdagende houding van de bende is hen uiteindelijk duren komen te staan. Hoewel België geen uitleveringsverdrag had met Thailand, konden de Belgische autoriteiten de Thai toch overtuigen om achter Meyer en co. aan te gaan. Eind 2007 vielen Belgische speurders samen met hun Thaise collega's binnen in het vakantieresort dat Meyer en co. hadden laten bouwen. De groep zit inmiddels al een jaar in de gevangenis van Antwerpen. Meyer trouwde onlangs met zijn nieuwe vlam Kelly Cautereels. Een gevangenishuwelijk, want ook bloedmooie Kelly zit al een jaar als medeverdachte in de cel.Het proces dat donderdag van start gaat, is een eerste in een lange reeks tegen Meyer, Van Staay en co. In totaal zullen een 30-tal Belgen en Nederlanders terechtstaan. De financier van de drugstransporten van Paul Meyer is nooit geïdentificeerd, maar bronnen in het milieu fluisteren dat niemand minder dan de onlangs in de VS veroordeelde Poolse maffiabaas Ricardo Fanchini het brein was achter de drugsbusiness van Meyer en co. "Meyer runde een transportbedrijf", zo vertellen onderwereldbronnen. "De bank, dat was iemand anders. Iemand die nu in de VS in de cel zit."


6 opmerkingen:

  1. Weet jij iets over de aanhouding van Gwennette Martha de drugsbaas uit Nederland die pas geleden in Antwerpen ia aangehouden?

    CrimeBron

    http://crimebron.web-log.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste

    Wil je zo vriendelijk zijn een link te plaatsen naar CrimeBron.web-log.nl het misdaad nieuws uit de ECHTE onderwereld !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan jullie uit ervaring vertellen dat Paul Meyer en co niet van een kleintje vervaard zijn!!! Ik ben door deze mensen persoonlijk gebruikt geweest om diverse zaken te openen als zaakvoerder zodat zij hun gangetje konden gaan!!! Helaas was voor mij het kalf verzopen toen de waarheid aan het licht kwam en zit ik met een boete in mijn nek van meer dan 222 miljoen euro

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahum, daar wil ik meer over weten. Kun je me een mail sturen met contactgevens naar vdaa1@telenet.be

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoe is de uitspraak tot hiertoe ? op 23 november 2010 was er toch weer een rechtspraak tegen deze bende

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Danny van Strien Ex geweldpleger
    Ex jeugd crimineel ex crimineel
    Www.dannyvanstrien1983.webklik.nl

    BeantwoordenVerwijderen